Honlap modernizálás - Google megjelenés

A honlap modernizálás esetében fontos a megjelenés, melyhez nem csak az oldal kialakítása, designja vagy struktúrája tartozik hozzá. Tehát nagyon fontos, hogy a célközönség könnyen megtalálja az ön honlapját.

A honlap modernizálás fontos velejárója a Google-ben megszerzett helyének megtartása.

Tekintsen a Google-ra egy bizottság ként, amelynél a neve mellé felvannak írva az eredményei is. Ön ezek alapján kerül előrébb a rangsorban. Azonban tegyük fel, hogy megújult külsővel érkezik a bizottság elé, aki nem ismeri fel. Ennek következtében képes önt más személyként kezelni és semmisé tenni az addigi ereményeit. Viszont, ha azonosítja magát attól fogva a Google megtartja a rangsorban szerzett helyét.

 

Mit is jelent ez a valóságban?

A Google folyamatosan ellenőrzi az oldal linkjeit, hogy mik találhatók azokon a címeken és keresi a hibákat. Oldalát ezekhez a linkekhez rendeli hozzá és tudja, hogy mit hol keressen. Minél kevesebb hibával rendelkezik az oldal, minél inkább kielégíti a keresőmotorok igényeit annál magasabbra kerülhet a rangsorban.

Ezt a helyet, azonban nem pár nap alatt lehet megszerezni sőt kemény munka árán lehet elérni. Továbbá a látogatók száma is nagyon fontos hiszen minél alacsonyabb az átkattintási arány annál relevánsabbnak mondható az oldal.

Viszont elérkezik az a pont, amikor is az ön oldala  restaurálásra szorul. Erre a modernizálás a megoldás hiszen nem szükséges teljesen új oldalt alkotni csupán kijavítani, átalakítani igény szerint a felületet.

Ez azonban új linkeket fog eredményezni. Összecsatolása az ezt meglőzőekkel képes megoldani, hogy megtarthassuk addig pozíciónkat a Googlenél. Ugyan a a régi linket nem fogja megtalálni továbbra sem hiszen, ahelyett egy másik tartalom került oda viszont képesek vagyunk tudatni vele, hogy mit keressen helyette. Így kielégítve az ő igényeit is. Sőt az elavult oldalak modernizálása javíthatja is a Googleben szerzett eredményeinket, hiszen ilyenkor ott felmerülő problémák is kijavításra kerülnek.

 

Miért fontos a Google-ben megszerzett pozíció?

Ahogy már szó volt róla rengeteg elemből és összetevőből áll az, hogy mi alapján is kerülhet valaki az oldal tetejére. Alapvetően 2 féle keresés útján találhatják meg az ön oldálat organikus és direkt módon. Utóbbi viszonylag egyértelmű, ebben az esetben a cég vagy az ön nevét írják be és így jutnak el az oldalra.

Azonban a dolog nehezebb része az organikus keresések számának növelése. Ez ugyanis az adott kulcsszóhoz viszonyított relevanciánk alapján történik, amelyre rákerestek.

A kulcsszóra vonatkoztatott relevancia egyebek között tartalmazza, hogy hányan kattintottak az Ön oldalára, mennyi időt töltöttek ott és esetleg történt vásárlás vagy ajánlat kérés.

Keresés után természetes, hogy először az oldal tetején lévő lehetőségek közül válogatnak az érdeklődők.

Így minél előrébb helyezkedik el annál nagyobb a valószínűsége, hogy az ön oldalát fogják meglátogatni többen.


Sok esetben találkozhatunk olyan hirdetett tartalmakkal, amelyek, így kerülnek előrébb, ezeket azonban a vásárlók többsége kerüli és az alattuk szereplő organikus rangsorból válogatnak.

 

 


Tehát az oldalak megfelelő összekapcsolásának és átiránytásának óriási szerepe van abban, hogy új vagy már ismert szereplőként veszünk e részt a Google listájában.
Az imént említett problémákra nyújt kiválló megoldást a honlap modernizálás. Lépjen kapcsolatba velünk és segítünk, hogy az ön oldala is Google barát legyen.

 

 

Szerző: Kálóczi Ádám