Honlap modernizálás - az online megjelenés restaurálása

A honlap modernizálás során a régi honlapot teljes egészében, minden funkciójával és tartalmával együtt átemeljük, minden megjelenítő eszközön könnyen kezelhetővé és olvashatóvá tesszük,  a legújabb megjelenítési szabványoknak megfeleltetjük.

Képzelje el, hogy az Ön honlapja egy antik hangszer.

Egy tökéletesen működő, de picit hamisan szóló hangszer, ami felújításra szorul.

Drasztikusan nem szeretne rajta változtatni, csak egy picit modernebbé varázsolná.  

Miért modernizálás?

Mert Önnek már van egy működő, bejáratott honlapja, amire - a fejlesztési költségeken túl, - már eddig is sok időt és energiát fordított. Megszokta a tartalomkezelő rendszer adminisztrációs felületét, ismeri a rendszer korlátait. 

Ön pontosan tudja, mit szeretne másképpen, azonban azzal is tisztában van, mennyi időt és energiát emésztene fel az egészet az elejéről kezdeni.

Valószínűleg a honlap korábbi fejlesztője egy új honlap készítését javasolja -  függetlenül attól, hogy a honlap saját fejlesztésű, vagy ingyenes tartalomkezelő rendszerben  (Wordpress, Jomla Wix, stb.) készült, - mivel a meglévő tartalomkezelő rendszer fejlesztése, frissítése, már nem, vagy csak jelentős energiaráfordítással oldható meg.

Szerencsére, a mai modern tartalomkezelő rendszerek mindegyike rendelkezik saját "template" kezelő felülettel, ahol előre elkészített sablonok felhasználásával könnyedén cserélni lehet a honlap megjelenését, elrendezését, működését.

Nem akar kompromisszumokat kötni a tartalomkezelő rendszer korlátozott lehetőségei miatt, az elvárt megjelenés és funkcionalitás tekintetében.

Önnek már van logója, céges arculata, megszokta honlapja elrendezését, esetleg ragaszkodik bizonyos betűkhöz, színeket, funkciókhoz. Sajnos azonban a legtöbb esetben az Ön elvárásait és igényeket csak bonyolult módon, vagy egyáltalán nem lehet a sablonokban módosítani.

Természetes elvárás az Ön részéről, hogy honlapja ne csak jól nézzen ki mobilon, vagy tableten, de használható is legyen. 

Mobilos böngészés közben már biztos Ön is sokat bosszankodott egyes honlapoknál a gombok méretén, a menük működésén, vagy például az e-mail címének, vagy telefonszámának beírásakor. Pedig az új honlap kialakítása során ezekre is érdemes odafigyelni, sőt. Mivel ezek a funkciók erősen sablon függőek, utólagos kialakításuk komoly nehézségekkel jár.

A keresőkben megszerzett helyét nem szeretné elveszteni.

A keresők (Google, Bind, stb.) a találati lista létrehozásakor a meglévő honlapja tartalmát veszik alapul, amit rendszeresen ellenőriz, értékel és rangsorol.
Éppen ezért a jelenlegi tartalmakat, képeket, videókat "hibamentesen" kell átvinni az új tartalomkezelő rendszerbe, ami egyrészt időigényes, másrészt komoly adatvesztési kockázattal jár, hiszen honlapjának vannak olyan részei, oldalai és funkciói is, amelyek az oldal normál megjelenése során nem látszanak, azonban a keresők, robotok (pl.:Google bot) megtalálták és az új honlapon is keresni fogják.


Összeségében tehát elmondható hogy amennyiben a meglévő honlapja előnyös tulajdonságainak megtartása mellett, szeretné javítani annak működését új honlap fejlesztése helyett érdemes a meglévő honlapját modernizálni.


 A honlap modernizálás folyamatának bemutatása